esmaspäev, 6. august 2012

Miks me inimeste otsimisega tegeleme?


 Meie (sihtasutus Kadunud) näeme inimeste teadmata kadunuks jäämise juhtumite taga (peale juhtumite, kus terviseprobleemide või õnnetusjuhtumi tõttu loodusesse kadunuks jäädakse) kõige raskemaid kuritegusid: vabaduse võtmist, inimkaubandust, orjastamist, elundikaubandust, pedofiiliat, vägistamist, tapmist, surnukeha salajast matmist või hävitamist. 

SA Kadunud seisukoht on, et hetkest, kui kadunud lapse vanematelt või kadunud inimese lähedastelt saabub teade inimese kadumisest tema normaalsest ja/või planeeritud käitumisest oluliselt erinevatel asjaoludel, tuleb algatada inimese kadumise suhtes kriminaalasi Karistusseadustiku §-i 136 "Vabaduse võtmine seadusliku aluseta" alusel ja kui uurimise käigus ilmnevad asjaolud, mis kinnitavad isiku omal vabal tahtel kadumist, kvalifitseerida asi ümber vastavalt Kriminaalmenetlusseadustiku §-ile 184 "Menetluskulude hüvitamine vale kuriteoteate esitamise korral" ning ise kaduda otsustanud isikule või kuriteoteate teinud tema lähedastele esitada sellekohane nõue.
http://kadunud.ee/?s=2



SIHTASUTUSE KADUNUD EESMÄRGID PÕHIKIRJA JÄRGI:
  • teostada teadmata kadunud inimeste otsinguid;
  • abistada teadmata kadunud inimeste otsinguid teadmiste ja vahenditega, sealhulgas pakkudes välja rahalisi preemiaid tulemusliku informatsiooni eest;
  • koguda rahalisi vahendeid teadmata kadunud inimeste otsinguteks vajalike teadmiste ning vahendite hankimiseks, vahendite sihtotstarbeline annetamine;
  • vahendada teadmata kadunud inimeste otsingutega seotud infot koostöös õiguskaitseasutustega ja meedias; 
  • seoses teadmata kadunud isikute juhtumitega tegeleda avalikes huvides selgitustööga ning kuritegevuse ennetustööga;
  • reklaampinna rent portaalis kadunud.ee.
    http://kadunud.ee/?s=2076

SIHTASUTUS KADUNUD PÕHITEGEVUSED:

A. Otsingute teostamine-
1. Informatsiooni sisseostmine avalikkuse kaasabil võimaliku tunnistaja, kadumisega seotud isiku(-te), teadmata kadunud isiku ja kadumisega seotud asjaolude kohta.
2. Ametiasutuste
tegevuse väline monitooring, vajadusel nende tegevuse dubleerimine või mittevajalikeks peetud tegevuste teostamine.
3. Maastikuotsingutel registreerunud vabatahtlike baasil ametiasutustele abi osutamine ja vajadusel maastikuotsingute organiseerimine.

B. Teadmata kadunud inimeste lähedaste nõustamine-
1. Lähedaste esindamine nende antud volituse alusel teostamaks kõiki toiminguid mis viiks teadmata kadunud inimese leidmiseni.
2. Suhtlemine ametiasutustega, lähedastele nende õiguste ja ametiasutuste kohustuste selgitamine.

C. Operatiivne otsingute alustamine-
1. Operatiivselt viimase teadaoleva asukoha ja aja määratlemine sündmuskoha või (-alana).
2. Sündmuskoha või (-ala) kohta olustiku, esmase info ja võimalike tunnistajate kohta info kogumine ning ametiasutuste lülitumisel otsingutesse neile selle edastamine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar